Ştafeta flăcării olimpice a debutat la Fukushima, fără spectatori

Flacara Olimpica
Flacara Olimpica
25 martie 2021, 10:20

Torţa metalică de culoare roz-aurie, al cărei vârf are forma unei flori de cireş, a fost aprinsă în cursul dimineţii în interiorul simbolicului complex sportiv J-Village, care a servit drept bază pentru operaţiunile de salvare după catastrofa nucleară din 11 martie 2011, consecutivă unui seism şi un tsunami.

Cu ocazia ceremoniei de lansare a ştafetei, preşedinta Comitetului Tokyo-2020, Seiko Hashimoto, a afirmat că speră ca flacăra olimpică să fie „o rază de lumină la capătul tunelului”.

„Această mică flacără nu şi-a pierdut speranţa şi a aşteptat această zi ca un mugur de cireş pe punctul de a înflori”, a adăugat aceasta.

Dar publicul va putea apoi urmări parcursul flăcării, care va trece prin 47 de departamente în Japonia, înainte de ajunge la Stadionul naţional din Tokyo pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor, pe 23 iulie.

Flacăra se află în Japonia de anul trecut, când organizatorii efectuat ultimele pregătiri pentru ştafetă în momentul în care Jocurile au fost amânate cu un an din cauza pandemiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă