Stadionul San Paolo din Napoli va fi redenumit Diego Armando Maradona

Diego Maradona
Diego Maradona
26 noiembrie 2020, 09:18

Decesul lui Diego Armando Maradona Franco a generat reacții impresionante în lumea fotbalului mondial.

Redenumirea stadionului San Paolo, renovat din temeli în 2018, a fost una din primele idei ale suporterilor napoletani, chiar în primele minute după anunțarea morții fostului fotbalist argentinian.

Inițiativa a fost preluată imediat și de președintele clubului, Aurelio De Laurentiis, precum și de primarul orașului Napoli, Luigi de Magistris. Sugestia făcută e ca stadionul să poarte denumirea San Paolo – Diego Armando Maradona, în cinstea și în memoria celui care a condus în calitate de căpitan la cele mai mari rezultate din istoria echipei napoletane.

De altfel, cunoscutul site wikipedia.com a operat deja modificarea, prezintând stadionul doar cu denumirea Diego Armando Maradona.

Pentru cinstirea memoriei lui Maradona suporterii fac și alte propuneri. Amânarea meciului de joi, dintre Napoli și Rijeka, din Europa League, este una din inițiativele ce mai mult ca sigur nu va putea fi pusă în practică. Însă, în mediile sociale, tifosii napoletani au anunțat deja că pregătesc o coregrafie specială la această partidă.

Tot ei au apelat și la înțelegere din partea sponsorilor, solicitând ca la meciul de joi pe tricourile de joc ale echipei să apară doar numele lui Maradona, alături de inscripțiile impuse de UEFA.

„Ho visto Maradona” (L-am văzut pe Maradona) e o altă inițiativă a suporterilor lui Napoli. Pagina de socializare a acestora găzduiește sub acest motto amintirile, gândurile și emoțiile puse în cuvinte de cea mai mare comunitate de fani ai unei echipe italiene de fotbal (peste 4,5 milioane de urmăritori pe Facebook).

Diego Armando Maradona, în vârstă de 60 de ani, a murit, miercuri, cel mai probabil din cauza unui stop cardiorespirator.

 

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite