Stadionul Dinamo ar putea să nu fie gata până la startul Euro 2020

12 martie 2018, 14:37

Intrăm în linie dreaptă pentru euro 2020. Așa că buldozerele sunt gata, spun autoritățile, să facă loc arenelor de fotbal, în Ghencea și Ștefan cel Mare. O față nouă vor avea și stadioanele din Giulești și Arcul de Triumf, dă asigurări Gică Popescu, coordonatorul proiectului.

Patru partide din cadrul euro 2020 se vor juca pe Arena Națională din București, dar România s-a angajat să asigure încă patru stadioane pentru antrenamente. Singura arenă care este în acest moment cu emoții este cea din Ștefan cel Mare.

Stadionul Steaua urmează să fie demolat până în iunie şi apoi reconstruit, în timp ce în cazul celorlalte două se vor face doar consolidări şi modernizări. Şi stadionul Dinamo va fi construit de la zero în locul velodromului din parcul sportiv Dinamo.

Pentru realizarea stadionului din Ștefan cel Mare nu a fost realizat până acum nici măcar studiul de prefezabilitate.

Din cauza problemelor juridice, stadionul dinamo nu poate fi reabilitat la standardele UEFA, așa încât autoritățile au decis să construiască un stadion nou în spatele acestuia, pe locul unde acum este velodromul.

Autoritățile spun că au soluții de înlocuire a stadionului Dinamo, dacă acesta nu va fi terminat la timp.

În ușoară întârziere este și reabilitarea stadionului din Giulești. Are studiu de fezabilitate, dar nu a primit încă aprobarea Guvernului. Când va fi gata, arena va putea primi 14 mii de spectatori, spații de cazare pentru sportivi, magazine și restaurante.

Stadioanele Steaua și Arcul de Triumf sunt singurele pentru care încep procedurile de achiziție publică pentru proiectare și execuție.

În Ghencea, actualul stadion va fi dărâmat și reconstruit. Va avea un gazon natural ranforsat sintetic și dotat cu degivrare și drenaj, vestiare, 24 de camere de cazare, un muzeu, magazine și restaurante. Investiția de aproape 65 de milioane de euro a fost aprobată deja de guvern.

Stadionul Arcul de Triumf va fi transpormat într-un centru sportiv de excelență. Se va construi inclusiv un centru pentru recuperarea sportivilor cu spații de cazare și de cantonament.

Campionatul European de Fotbal se va desfășura în 2020 în 12 orașe din Europa printre care și București.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite