Stadionul din Craiova a fost construit greșit și trebuie modificat

17 iulie 2017, 22:28

Noul Stadion de aproape 30000 de metri pătraţi al Craiovei este în şantier din septembrie 2015. Şi constructorii şi proiectanţii recunosc că în timpul lucrărilor s-au făcut modificări şi s-au adăugat 7000 de metri patrati. În primul rând, stadionul nu va avea parter, mezanin şi patru etaje, ci parter plus şase etaje. Totuşi, pierde zece metri în înălţime. Ultimul nivel este necesar pentru camerele tv care au nevoie de un unghi de filmare potrivit, aşa cum cere UEFA. Constructorii au constatat că e nevoie şi de o fundaţie mai solidă şi o structură de rezistenţă care să reziste la vânt. Anumite studii, cele pentru vânt şi pânza freatică, au fost făcute după începerea lucrărilor.

Stadionul din Craiova este o investiție cu fonduri de la bugetul de stat, derulate prin Compania Națională de Investiții. Abia după ce construcția va fi finalizată și recepționată, stadionul va trece în administarea Primăriei Craiova, printr-o hotărâre de guvern.

Stadionul are nevoie şi de un inel perimetral care să permită evacuarea mai uşoară. Modificarile sunt propuse spre aprobare Guvernului de către Ministerul Dezvoltării Regionale, la 3 ani de la decizia de construire. Între timp, constuctorii susţin că au rezolvat toate provocările tehnice care au apărut pe parcurs, iar arhitecţii precizează că este vorba despre aprofundări ale proiectului iniţial.

„Nu sunt necesare lucrări de demolare, refaceri, modificări. în luna septembrie 2017 stadionul poate intra în procesul de recepţie”, se arată într-un comunicat de presă.

ISU Oltenia Dolj precizează că stadionul „deține aviz de securitate la incendiu din august 2015 pentru regimul de înălțime P+6 etaje”.

Stadionul are o capacitate de 30.000 de locuri şi va costa, potrivit noilor date, 52,6 de milioane de euro.

ISU Oltenia Dolj precizează că stadionul „Obiectivul deține aviz de securitate la incendiu din 12.08.2015 pentru „Complexul sportiv Craiova -stadion de fotbal”. Regimul de înălțime P+6 etaje. În scenariul de securitate la incendiu ce a stat la baza emiterii avizului, proiectantul a prevăzut căi de evacuare in conformitate cu normativele în vigoare, astfel încât să fie asigurate condițiile de evacuare a tuturor utilizatori din orice punct al construcției”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Stadion nou acasă la Gabi Balint