Stațiunile montane, pline de turiști dar fără zăpadă naturală. Doar norocoșii au avut parte de distracție pe pârtii

26 decembrie 2022, 17:20

Administratorii unor pârtii au găsit soluții pentru ca măcar copii să se bucure de sporturile de iarnă: au împrăștiat zăpadă arficială și se roagă să vină frigul și norii, care să adcă ninsori ca în alți ani.

În Poiana Brașov, s-a schiat, chiar și la 8 grade Celsius, deşi nu a mai nins în ultima vreme! Doar pârtia Stadion, destinată copiilor și începătorilor, a putut fi pregătită pentru distracţie. Mai multe tunuri au funcţionat intens, pentru a acoperi părtia cu zăpadă. Iar copiii au venit la schi chiar şi cu gândul la Moş Crăciun.

”Am avut clienți, chiar și ieri în ziua Crăciunului, chiar și azi pârtia este plină. Deocamdată, e un strat, avem undeva la 70 de cm de zăpadă pe centrul pârtiei. Sperăm să țină. Acum, ne rugăm, poate vine și de sus un pic de ajutor”, ne-a spus Mihai Cota, administrator școală de schi.

Cei mari au ales să facă plimbări prin natură sau au admirat peisajul din telegondola care urcă pe muntele Postăvaru.

Se schiază şi pe câteva părtii din nordul ţării, în mare parte pe zăpadă artificială. În Maramureș, la Cavnic, la peste o mie de metri altitudine, temperaturile sunt din nou pozitive.

”Anul acesta este doar artificială. 30 de cm de zăpadă, să țină în următoarele zile”, a susținut Oana Poenar – proprietar complex turistic, Cavnic.

Vremea va fi caldă şi în zilele următoare, cu minime peste zero grade. Atunci când vor fi zile mai friguroase, cu temperaturi negative, pârtia va fi închisă pentru o zi, timp în care va fi împrăştiat un nou strat de zăpadă artificială.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă