Stațiunea Costinești va avea plaje mai late, iar faleza va fi securizată. Costurile proiectului au fost estimate la aproape 400 de milioane de lei

19 octombrie 2023, 14:42

Pe unele sectoare din Costinești, plaja aproape că a dispărut, iar multe din bucățile de beton care susțin faleza s-au destabilizat și reprezintă un real pericol pentru turiști. Situația se va schimba, promit autoritățile după ce a fost semnat un contract pentru înnisipare, dar și securizare a plajei și a falezei din stațiune.

Marius Stamat, manager de lucrări: Se vor face lucrări de protecție costieră, supusă unei eroziuni foarte puternice, fiind afectată și faleza. Aici vor fi construite cinci structuri de piatră cu dale de beton. Între ele se va face înnisipare. Ceea ce numim noi extinderea plajelor, pe o lățime de aproximativ 100 m.

Nisipul pentru lățirea plajei din Costinești se va extrage din largul mării, de la o distanță de aproximativ 10 kilometri de stațiunea Mamaia.

Hristu Uzun, director, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral: Are o valoare de 391 miloane de lei. E o zonă deosebit de afectată și trebuie intervenit cât mai urgent. Este o lungime de 2.500 m, aria unde se vor face lucrările.

Dorin Jeanu, primar Costineşti: E o minunăție pentru Costinești și pentru turiști, vor sta lejer. Se va reface și faleza odată cu înnisiparea și se va securiza.

O intrare mai lină în apa mării le va ușura și munca salvamarilor.

Nicolae Serafin, coordonator salvamari Costineşti: Era necesar, s-a construit mult, mulți turiști. Și dacă va fi o intrare mai lină în apă, e mai bine. O să fie și pentru noi o nouă provocare.

Proiectul mai include, pe lângă lucrările de protecție costieră, și popularea zonei cu o specie de scoici.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite