Stația de metrou Tudor Arghezi a fost finalizată. Este construită suprateran, cu un regim de înălțime de P+2E

Bucureștiul mai are o stație de metrou - Tudor Arghezi - care a fost construită la suprafață de Primăria Sectorului 4, cu bani europeni: 50 de milioane de euro. Lucrările au fost terminate de curând, iar investiția a fost preluată de Metrorex. Stația ar urma să fie dată în funcțiune la anul, în aprilie, după ce se fac toate probele necesare și după ce se face recepția lucrărilor.

13 Decembrie 2022, 17:40 (actualizat 13 Decembrie 2022, 20:41) Știrile TVR |

Magistrala de metrou M2, care face legătura între nordul și sudul orașului, se prelungește cu încă o stație: Tudor Arghezi. Este contruită suprateran, cu un regim de înălțime de P+2E. Este prima stație de metrou construită de către o primărie.

După cum vedeți, într-un timp mai scurt decât cel contractual am reușit să finalizăm acest obiectiv de investiții”, anunță Daniel Băluță, primarul Sectorul 4.

Stația Tudor Arghezi ar urmă să fie tranzitată zilnic de peste 10.000 de persoane. Reprezentanții Metrorex spun că aceasta va fi dată în folosință anul viitor în luna aprilie.

”Vom întra în faza de recepție a lucrărilor și, de asemenea, concomitent cu faza de recepție se va desfășura și perioada de probe și teste”, susține Mariana Miclăuș, director general Metrorex.

Specialiștii în mobilitate urbană, dar și Ministrul Transporturilor spun că metroul bucureștean ar putea fi extins după acest model.

”Acolo unde terenul permite, să ieşim cu metroul la suprafaţă. Facem staţia şi întrăm la loc. Ca investiţie e mai ieftină şi ca exploatare e mai ieftină. Şi primul exemplu pe care vi-l dau e legătura cu aeroportul. În zona comercială, acolo, se poate face staţie la suprafaţă”, ne-a declarat Octavian Udriște, specialist în ingineria transportului.

”Anul acesta am semnat 54 de protocoale cu autoritățile locale, descentralizând foarte multe lucrări, care în mod normal erau gestionate de Ministerul Transportului. Aș vrea ca cei cu care am semnat, și am convingerea că fac acest lucru, să privească cu atenție la acest proiect finalizat”, a declarat și Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor.

În momentul de față, Studiul de Prefezabilitate al extinderii magistralei M2 până în comună Berceni a fost finalizat și aprobat de către Metrorex S.A..

Noul traseu al magistralei M2, care pleacă de la stația Tudor Arghezi, va avea o lungime de trei kilometri și va fi parcurs într-un interval de 10 minute. În acest moment, această distanță este parcursă, la orele de vârf, în 30-40 de minute.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 28°C
IASI 28°C 28°C
CLUJ 25°C 25°C
CONSTANTA 25°C 25°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 24°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI