Stațiunile de schi sunt pline de turiști, în ciuda creșterii numărului de infectări

19 martie 2021, 18:04

Hotelurile din Poiana Brașov rămân preferatele turiștilor care nu vor să rateze vremea perfectă pentru schi din aceste zile. Deși în municipiul Brașov e alertă maximă: autoritățile au decis închiderea școlilor după ce s-au depășit 6 infectări la mia de locuitori. Nu este exclusă nici carantina în oraș.

Dr. Andrea Neculau, director DSP Braşov: „În ceea ce priveşte carantinarea localităţii, aşteptăm încă câteva zile. Eu ştiu că este bine să stăm în aer liber şi să ne mişcăm, dar o putem face într-un fel ordonat, într-un fel care să ne permită să evităm transmiterea infecţiei”.

Și stațiunea Predeal e plină de turiștii atrași de zăpada abundentă. Ninge fără întrerupere de trei zile, vreme ideală pentru schiori.

În Harghita, turiștii sunt întâmpinați de peisaje de vis, după două zile de ninsoare neîntreruptă.

În staţiunea Harghita Băi, ninge ca-n povești. Stratul de zăpadă măsoară 50 de centimetri, iar pârtiile sunt perfecte pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Nici regiunea Valea Sebeşului din Alba nu a fost ocolită de turiști. Chiar dacă mai puțini decât în alte părți, aceștia se bucură de feeria albă, mai ceva că în toiul iernii.

Turiștii trebuie să fie atenți și la pericolele de pe munte. Salvamontiștii le recomandă să evite traseele de altitudine, în special în Munţii Călimani. Din cauza straturilor succesive de zăpadă, e pericol de avalanşă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite