Stațiunea Soveja, perlă a turismului, în ruină

7 februarie 2022, 08:19

Este un drum anevoios pentru reînvierea stațiunii. Soveja ocupă locul al doilea în Europa în privința aerului curat și era o binevenită gură de oxigen pentru persoanele cu probleme ale aparatului respirator.

Autoritățile vor să readucă în prim-plan Perla Vrancei, dar e cale lungă până când se va mișca ceva. Sunt multe probleme juridice pe care instanțele de judecată, încă, nu le-au rezolvat.

Mii de oameni veneau la tratament cu aer curat, cu ani în urma în stațiune. Pentru mineri, Soveja era o sursă de sănătate. Acum, nimic nu mai amintește de acele vremuri.

Localnicii își amintesc cu regret ce a fost Soveja și puțini mai cred în salvarea stațiunii.

Magistrații au hotărât că terenurile aparțin Consiliului Județean Vrancea, însă clădirile sunt ale unei companii de turism. Decizia judecătorilor nu a rezolvat însă problemele.

Discuțiile dintre părțile implicate nu au dus la nici o înțelegere. Între timp, Consiliul Local Soveja a majorat impozitul pe clădiri cu 500%, pentru că imobilele nu sunt îngrijite.

Principalul proiect al Consiliului Județean Vrancea este crearea legăturii cu cealaltă zonă turistică cunoscută a Vrancei, Lepșa- Greșu, prin drumul care așteaptă să fie reabilitat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă