Stațiile de încărcare pentru mașinile electrice ale primăriilor încep să taxeze clienții

24 octombrie 2023, 21:17

În urmă cu câțiva ani, în Cluj-Napoca încărcarea unei mașini electrice era gratuită la cele două stații. Acum, când numărul acestora a ajuns la 22, iar factura a crescut la un milion de lei pe lună, autoritățile locale anunță că acest servicu nu va mai fi gratuit.

În Sibiu, încărcarea mașinilor la stațiile publice se plătește deja de anul acesta la cele 15 stații. Tariful este de 1 leu pe KWh.

Mașinile electrice sunt încărcate contra cost și în Timișoara. Autoritățile spun că anul viitor vor fi gata încă 20 de stații.

Brașovenii își pot încarca în continuare mașinile electrice gratuit la toate stațiile publice.

Parcul fotovoltaic de mare capacitate care se construiește în Brașov va asigura aproape 90% din consumul de energie electrică al municipalității, care include și energia pentru stațiile de încărcare a mașinilor.

În București, din cele proape 300 de stații de încărcare, numai câteva au rămas gratuite. Primăria Generală a anunțat că va instala încă 50 de stații de alimentare, dar, deocamdată, nu a anunțat și care va fi tariful.

La nivelul țării, prețul pentru încărcarea mașinilor electrice variază între 1 leu și 90 de bani pe kilowatt oră și 3 lei și 30 de bani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite