SRI suspendă activitatea Colegiului de Informații după dezvăluirile făcute la TVR de E. Teodorovici-"N-am fost nici măcar o dată la cursuri"

SRI a decis sa suspende activitatea Colegiului Național de Informații, instituție care face parte din Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" . Decizia vine la finalul unei anchete declanșate de o declarație făcută în toamna anului trecut de Eugen Teodorovici.

07 Martie 2018, 10:30 (actualizat 07 Martie 2018, 20:06) Știrile TVR |
Colegiul Național de Informații, suspendat
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Eugen Teodorovici a admis că a primit o diplomă de la Colegiul Național de Informații fără să treacă pe la cursuri.

"Cu privire la condițiile de absolvire a Colegiul Național de Informații (CNI), în cazul domnului Teodorovici Orlando Eugen – seria I/2013, la nivelul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” a fost instituită o comisie de specialitate care a verificat respectarea procedurilor de obținere a diplomei de absolvire. De asemenea, în urma deciziei comune a conducerii ANIMV şi CNI, Comisia a demarat verificări în privința tuturor absolvenților acestor cursuri, de la înființarea CNI și până în prezent. Menționăm că pe parcursul verificărilor, activitatea Colegiului National de Informații este suspendată", se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul Academiei Naționale de Informații.

Documentul prezintă detalii despre etapele parcurse de Eugen Teodorovici în programul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă "Colegiul Național de Informații".

Astfel, Teodorovici s-a prezentat la admitere, a susținut colocviul necesar acestei etape, a plătit taxa de școlarizare, dar nu a susținut evaluările la disciplinele pentru care i-au fost acordate note. Mai mult, nu a susținut examenul de certificare a competențelor și nu și-a ridicat personal certificatul de absolvire.

"Astfel, ținând cont de prevederile art. 144 alin. (4) din Legea educației naționale nr. 1/2011 precum și cele reliefate din lucrările Comisiei, se impune anularea certificatului de absolvire", subliniază Academia Națională de Informații.

"Menționăm că persoanele responsabile de încălcarea procedurilor de evaluare și acordare a certificatelor de studii din cadrul ANIMV nu mai au niciun fel de relație contractuală cu Academia Națională de Informații 'Mihai Viteazul' sau cu Serviciul Român de Informații", conchide instituția de învățământ.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 37°C 28°C
IASI 30°C 22°C
CLUJ 26°C 23°C
CONSTANTA 31°C 29°C
CRAIOVA 32°C 26°C
BRASOV 28°C 22°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI