Sri Lanka: Familiile îndoliate își îngroapă morții. 60 de persoane au fost arestate după atentatele în care au fost uciși 359 de oameni

24 aprilie 2019, 12:07

Anchetatorii confirmă că multe dintre persoanele implicate în atacuri au avut conexiuni internaționale: au locuit sau studiat în străinătate.

Ruwan Wijewardene, ministrul Apărării: „Avem o mulţime de informaţii şi vom mai face arestări în următoarele zile.”

Nouă atacatori sinucigași au comis atentatele. Unul dintre ei a fost filmat chiar înainte de a-și detona încărcătura explozivă într-o biserică din capitala Colombo. Autoritățile srilankeze atribuie baia de sânge unei mișcări islamiste locale.

Ruwan Wijewardene, ministrul Apărării: „Liderul acestui grup a comis atacul sinucigaş de la hotelul Shangri, dar continuăm investigaţiile pentru a găsi alţi membri ai grupului.”

Revendicarea nu a venit, însă, de la această organizație locală, ci de la gruparea jihadistă Stat Islamic, care  a prezentat drept dovezi o înregistrare și o fotografie în care afirmă că sunt câțiva dintre atacatori.

Atentatele au fost plănuite minuțios, timp de 7-8 ani, susțin anchetatorii. Sunt investigați și înalți ofițeri de informații, care au ascuns în mod deliberat date despre iminența atacurilor. Asupra lor planează suspiciunea că „sunt controlați de cineva”.

Maithripala Sirisena, președintele statului  Sri Lanka:  Dacă aş fi fost informat asupra detaliilor, era posibil să fie luate măsuri imediate.

Acum, EXISTA informatii ca se pregatesc noi atacuri. Teroarea domneste peste tot.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Sri Lanka pune capăt prelungirii vizelor de lungă şedere pentru ruşi şi ucraineni