Sprijin pentru copiii afectați de pandemie. Managementul emoțiilor și inteligența emoțională ar putea fi teme de discuție la orele de dirigenție

31 mai 2021, 14:25

Numărul copiilor și adolescenților cu depresie și alte tulburări a crescut alarmant în ultimul an. Confruntați cu un val de frică din cauza situației generate de pandemie, mulți dintre ei au simțit că se sufocă.

Un raport recent al Organizației Salvați Copiii arată cât de adânci sunt rănile.

Ca să îi ajute să depășească acest moment greu, autoritățile au pus la punct programul „Din grijă pentru copii”, o strategie pe care o vor implementată în școli.

Mădălina Turza, consilier de stat, Guvernul României: Am gândit în stadiul conceptual o serie de măsuri guvernamentale pe care le putem aplica alături de partenerii noștri. Ne gândim la introducerea tematicii de managementul emoțiilor și inteligența emoțională în cadrul orelor de dirigenție, la crearea unor ghiduri de intervenție în contextul pandemiei și o serie de alte masuri de sprijin în școală. Cazurile complexe, unde în urma unor screeninguri de specialitate identificăm copii cu probleme complexe – aici vom merge către un mecanism de evaluare prin DGASPC-uri care vor fi capabile să refere acești copii către specialiști din zona societății civile sau mediu privat.

Programul își propune să scoată la lumină și riscurile la care sunt supuși copii în mediul online.

După ce vor fi finalizate, măsurile propuse vor fi adoptate printr-o hotărâre de Guvern.

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite