Sprijin pentru asigurarea culturilor agricole, în încercarea de a limita efectele secetei

28 aprilie 2020, 21:20

Seceta extremă a compromis peste 50 la sută din producția de grâu și rapiță din acest an. Ministerul Agriculturii încearcă să îi determine pe agricultori să își asigure culturile. Și a simplificat procedurile pentru decontarea a 70 la sută din costul poliței de asigurare.

Agricultorii se plâng însă că firmele nu asigură culturile în caz de secetă, ci doar pentru alte calamități.

Mihai Bacrău spune că se descurcă greu și cu irigarea culturilor. Deși stația de pompare de la Jilava, modernizată cu 250.000 de euro și inaugurată anul trecut, este la doar 7-8 kilometri de terenurile sale, producătorul agricol spune că nu poate aduce apa de acolo. Așa că din cele 600 de hectare pe care le lucrează nu departe de București, reușește să irige doar 40.

În România sunt irigate doar 133 de mii de hectare de teren argicol, deși a existat un program de 1 miliard de euro pentru irigarea a două milioane de hectare. Ministrul Agricuturii a anunțat că s-ar fi investit însă numai 100.000 de euro. Iar o parte din bani a mers către contracte de pază. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, îi acuză pe actualii guvernanți că nu au continuat programul PSD.

PSD a anunțat că depune o moțiune simplă împotriva ministrului agriculturii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite