Sprijin financiar pentru cuplurile diagnosticate cu infertilitate. În România, unul din cinci cupluri se confruntă cu această problemă

4 noiembrie 2018, 21:05

Ca să devină părinţi, aceşti tineri s-au împrumutat pentru fertilizările in vitro: au avut nevoie de 15 mii de euro, plus alți bani pentru analize costisitoare. Din fericire, au reuşit din prima ambele proceduri – una, în Grecia şi cealaltă, în România.

Tinerii nu au beneficiat de ajutor de la stat. Programul de fertilizări in vitro al Ministerului Sănătăţii acoperă doar o treime din costuri – nu şi tratamentele şi investigaţiile. Iar unele cupluri nici nu îndeplinesc toate condițiile.

În România, unul din cinci cupluri suferă de infertilitate.

Cuplurile din București au mai multe șanse. Din iunie, anul acesta, până în decembrie, Primăria Capitalei oferă un sprijin financiar cuplurilor diagnosticate cu probleme de infertilitate. Fiecare poate primi câte 13.800 de lei pentru procedura de fertilizare in vitro.

Din cele 870 de dosare depuse online, până la sfârşitul lui octombrie, doar șase au fost respinse. În schimb, în programul ministerului, doar 250 de cupluri au fost acceptate în prima jumătate a anului. Li se asigură aproape 6200 de lei pentru o singură procedură – care poate costa însă şi cinci mii de euro.

Ministerul vrea o finanţare mai mare, pentru mai multe proceduri, dar depinde de bugetul de la Finanţe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite