Sprijin din Spania pentru aderarea României la Schengen. Mesaj transmis de Ziua Poliției Române

România îndeplineşte toate condiţiile tehnice şi va avea sprijinul Spaniei pentru intrarea în spaţiul Shengen. Este promisiunea ofiţerilor din cadrul Gărzii Civile şi a Ministerului de Interne spaniol, de Ziua Poliţiei Române. A fost sărbătorită la Madrid prin recunoaşterea relaţiilor strânse de colaborare dintre cele două ţări în misiuni de combatere a criminalităţii şi asigurarea securitaţii la nivel european.

25 Martie 2023, 12:43 (actualizat 25 Martie 2023, 13:10) Știrile TVR |

De Ziua Poliției Române, Ministerul Afacerilor Interne a acordat, prin intermediul Ambasadei, mai multe decorații ofițerilor din Garda Civilă și din Poliția Națională spaniolă.

Printre misiunile comune se numără combaterea criminalității organizate, a terorismului, a traficului de ființe umane și a exploatării sexuale sau prin muncă.

Gregorio Perez Turiel, șeful Secretariatului de Cooperare Internaţională a Gărzii Civile: "Veți avea tot sprijinul nostru, ca și până acum, pentru ca România să facă parte din spațiul Schengen. Și suntem convinși că anul acesta, în timpul președinției suedeze la Consiliul European sau a președinției Spaniei, în al doilea semestru, aderarea la acest spațiu va fi o realitate, recunoscând meritele și munca autorităților și a forțelor de securitate române pentru a obține acest lucru."

Alicia Malo Sanchez, comisar principal Poliţia Naţională Spaniolă: "Această decorație este rezultatul respectului, al aprecierii maxime. Nu putem cere mai mult decât să lucrăm în armonie cu partenerii și statele prietene și ca munca noastră să fie recunoscută."

Ana Maria Popescu, ataşat MAI în cadrul Ambasadei României: "Au fost numeroase operațiunile comune, misiunile operative de sprijin și alte activități de cooperare care au contribuit la relația noastră excelentă."

George Bologan, ambasadorul României în Spania: "A fost recunoscută calitatea pe care România o are la granițele UE şi importanţa ca aceasta să facă parte din spaţiul Schengen indeplinind toate criteriile tehnice."

Spania va deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene în a doua jumătate a acestui an.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 31°C
IASI 31°C 29°C
CLUJ 25°C 23°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 27°C 27°C
BRASOV 27°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI