Sprijin din România după cutremurul din Albania. MApN: Două aeronave cu echipe de salvatori pleacă în Albania

26 noiembrie 2019, 11:28

Echipa, alcătuită din 52 de specialiști, cu tehnica specifică, va executa misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dărâmături în zona afectată de seismul produs în această dimineață, transmite Ministerul Apărării.

Misiunea va fi executată la solicitarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în urma primirii solicitării de asistență internațională formulată de guvernul albanez prin Mecanismul European de Protecție Civilă, mai arată sursa citată.

Bilanțul cutremurului din Albania.

Marcel Vela, ministrul de Interne, a declarat, marți, că salvatorii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență sunt pregătiți să intervină în Albania, acolo unde a avut loc, marți dimineață, un seism puternic, soldat cu cel puțin 6 decese.

„A fost activată alarma internațională cu privire la cutremurul din Albania, echipa noastră de salvatori este pregătită, cea de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cu ajutorul Ministerul Apărării Naționale, care pregătește un avion, vom participa la acțiunile de salvare și evident vom încerca să ajutăm pe cei care au nevoie acum în Albania”, a declarat, marți, Marcel Vela, ministrul de Interne..

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite