SPP-ul în atenția Parlamentului. Dragnea: Le sugerez celor care susțin această cauză pierdută a lui Pahonțu, să fie mai rezervați

6 februarie 2018, 10:46

ACTUALIZARE  Liviu Dragnea spune că nu va beneficia de protecția SPP atât timp cât Lucian Pahonțu va conduce acest Serviciu. Președintele Camerei Deputaților susține necesitatea înființării unei Comisii Parlamentare Speciale care să verifice activitatea SPP.

Eu le sugerez tuturor celor care încearcă să susțină această cauză pierdută și disperată a domnului Pahonțu un sfat prietenesc: Să fie mai rezervați!. Sub nicio formă nu vrem să luam SPP-ul de la președinte, ca să nu mai existe știri din astea, a spus Liviu Dragnea.

Legal, comisia de control al Serviciului de Informații nu are competențe de control sau de audiere a conducerii SPP. Însă președintele acestei comisii, social democratul Claudiu Manda, a decis să dea curs scrisorii lansate în spațiul public și remise acestei comisii, de politologul Alina Mungiu-Pippidi prin care acesta acuză că SPP s-a transformat într-un adevărat serviciu de informații.

Claudiu Manda a susținut recent că astăzi se va analiza dacă această comisie va avea sau nu competențe și, în funcție de concluzia la care vor ajunge, este posibil să sesizeze o altă comisie.

Singura comisie care poate să ancheteze toată această dispută din jurul SPP este Comisia de Apărare, iar noul președinte al acestei comisii, liberalul Marcel Vela, a anunțat calendarul acestor audieri.

Astfel, săptămâna viitoare aceste audieri vor debuta cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, unul dintre cei care au acuzat conducerea SPP că prin intermediul personalului care se ocupă de protecția demnitarilor ar culege informații despre politicieni și despre deciziile pe care aceștia le iau.

După audierea lui Liviu Dragnea urmează audierea premierului Viorica Dăncilă care a renunțat recent că atât ea cât și ceilalți miniștri din cabinetul său renunță la serviciile SPP. Va urma vicepremierul Paul Stănescu cel care a inițiat tot acest scandal, lansând teza că a fost ofertat de către Lucian Pahonțu, directorul SPP, pentru a primi frâiele PSD cu sprijinul acestui serviciu.

Rămâne de văzut însă ce va decide președintele Klaus Iohannis pentru că el este cel care poate revoca conducerea acestui serviciu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite