Sporuri mai mici pentru inspectorii antifraudă. Sporul de risc şi cel de suprasolicitate neuropsihică, diminuate cu 20%

Inspectorii antifraudă vor avea salarii mai mici. Preşedintele ANAF a dat un ordin prin care sporurile pentru risc şi stres vor scădea de la 25% la 5%. O scădere extrem de mare, pe care sindicaliştii o consideră anormală în condiţiile în care se cere ca inspectorii să aducă mai mulţi bani la bugetul statului. ANAF se scuză că nu au fost cuprinşi bani în buget.

06 Martie 2017, 16:49 (actualizat 06 Martie 2017, 17:18) |
Fără sporuri pentru inspectorii ANAF
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Construcţia bugetară pentru anul 2017 nu prevede fonduri care să susţină acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică până la nivelul maxim prevăzut de lege, respectiv 25% din salariul de bază, de care au beneficiat inspectorii antifraudă în anii precedenţi, arată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală într-un comunicat de presă.

Fiscul menţionează că, în ciuda acestei situaţii, conducerea instituţiei a apreciat necesitatea menţinerii acestui spor în cuantum de 5% din salariul de bază pentru inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, precum şi a sporurilor acordate pentru orele suplimentare efectuate, în cuantum de 75%.

"Fondul total bugetar aprobat pentru anul 2017 repartizat aparatului propriu al ANAF s-a diminuat cu 4,62 puncte procentuale, reprezentând un procent de 95,38% din execuţia anului 2016. Menţionăm că se va reveni cu o analiză în ceea ce priveşte modificarea procentului sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică în momentul unei eventuale rectificări bugetare pozitive, luându-se măsurile care se vor impune", se precizează într-un comunicat de presă.

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici a criticat luni iniţiativa guvernului de a diminua sporul de risc şi suprasolicitare neuropsihică pentru angajaţii structurii Antifraudă de la 25% la 5%. Sindicatul subliniază că riscul în combaterea şi impunerea disciplinei economico-financiare a crescut.

Totodată, SNFP solicită extinderea aplicării sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică şi pentru celelalte instituţii cu atribuţii de control şi executare, respectiv, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Protecţia Consumatorului, Inspecţia Muncii, Garda Naţională de Mediu, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) etc.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 11°C
IASI 9°C 7°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 9°C 8°C
CRAIOVA 8°C 10°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI