Sportivii români s-au întors de la FOTE cu 19 medalii, dintre care patru de aur!

Sportivii români de la Festivalul Olimpic al Tineretului European au revenit în ţară încărcaţi de medalii, nu mai puţin de 19, dintre care patru de aur. Pentru ei, următorul obiectivul este să prindă Jocurile Olimpice din 2024.

29 Iulie 2019, 14:46 (actualizat 29 Iulie 2019, 15:19) |
Mihai Covaliu şi lotul sportivilor întorşi de la Baku / FOTO: cosr.ro / Emilia Nicolae

Agitaţie mare în salonul oficial la sosirea sportivilor care au venit încărcaţi cu medalii din Azerbaidjan. Numai puţin de 19, dintre care 4 de aur 10 de argint şi 5 de bronz. La nataţie, doi sportivi de mare viitor ne-au produs o bucurie imensă într-un sport care acum ceva timp ne obişnuise cu medaliii strălucitoare la competiţii de vârf. Bianca Costea şi David Popovici ne fac deja să sperăm la mai mult.

O mare surpriză a produs naţionala de volei de tineret. Medalia de argint obţinută la FOTE reprezintă un reper important pentru un sport în care singura medalie olimpică a fost obţinută la Moscova în 1980.

”Unitatea de care ați dat dovadă, spiritul de echipă, modul în care v-ați încurajat unii pe alții, experiența pe care ați trăit-o acum va conta în formarea voastră. Vă mulțumesc vouă, sportivilor, antrenorilor, federațiilor, dar și părinților care vă susțineți copiii să facă sport!” , a declarat Mihai Covaliu, președintele COSR.

Bilanţul este unul excelent, dar este important pentru sportul românesc ca nivelul acestor copii să rămână unul care să le permită realizarea unor performanţe deosebite şi când vor trece la seniori.

Pentru prima dată în istoria gimnasticii româneşti la o competiţie internaţională, doi fraţi gemeni au urcat pe acelaşi podium.

Două dintre cele cele 19 medalii obţinute la FOTE au o poveste comună. Fraţii Burtănete sunt din Buzău, dar se pregătesc la Reşiţa. Cu greu îi recunoşti. La concurs, doar numerele îi ajută pe arbitri, iar acum, după FOTE, culoarea medaliilor. Cei doi au urcat pe podium: Robert a luat argintul, Gabriel, bronz. Ambii au aceleaşi ambiţii, vor medalii la competiţii importante.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SPORT
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 13°C
IASI 8°C 12°C
CLUJ 5°C 9°C
CONSTANTA 10°C 13°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 5°C 9°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI