Sportivi români, sub pază în Chile. Tinerii participanți la Campionatul Mondial de Karate, afectați de protestele violente

23 octombrie 2019, 19:38

Sunt imagini pe care le vedeau cei 23 de sportivi români din lotul național de karate juniori, de la fereastra unui hotel aflat în centrul orașului Santiago de Chile. Au vârste cuprinse între 14 și 20 de ani și participă la Campionatul Mondial de Karate. Au ajuns acolo luni dimineață și se vor întoarce la începutul săptămânii viitoare.

Tinerii știau că sunt proteste de stradă, însă nu au fost informați că sunt atât de violente. Este și motivul pentru care unele țări au abandonat competiția.

Autoritățile au luat mai măsuri ca sportivii să fie atacați. Nu numai că nu li se permite să se plimbe neînsoțiți pe străzile orașului, au împânzit zona unde este situat orașul cu polițiști și forțe de ordine.

Protestele din Chile au început după ce guvernul a scumpit biletele de metrou. Deși autoritățile au anunțat că renunță la această majorare, demonstrațiile oamenilor au continuat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite