TENIS | Sportiva de origine română Emma Răducanu scrie istorie la US Open: Este prima jucătoare venită din calificări care ajunge în semifinale

8 septembrie 2021, 20:41

Emma Răducanu, jucătoare cu tată român și mamă chinezoaică și care reprezintă Marea Britanie, a ajuns în semifinale la US Open, ultimul turneu de Mare Șlam al anului, venind  din calificări și fără să piardă set.

Răducanu a învins-o pe recent medaliata cu aur la Jocurile Olimpice Belinda Bencic după o oră și 24 de minute de joc. În acest meci a reușit 6 ași, față de unul elvețianca, a comis doar 12 erori neforțate, în timp ce adversara a făcut 21, și a reușit 23 de lovituri câștigătoare față de 19 Bencic.

În semifinale, jucătoarea britanică se va confrunta cu învingătoarea partidei dintre Karolina Pliskova (favorită 4) și Maria Sakkari (favorită 17).

Emma Răducanu a impresionat prin jocul ei  la US Open, la fel ca jucătoarea canadiană de 19 ani Leylah Fernandez, ajunsă și ea în semifinale după ce a trecut de Elina Svitolina în sferturi.

Sportiva  s-a făcut remarcată în iulie 2021 la Wimbledon, unde a atins optimile de finală la prima sa participare la un turneu de Grand Slam.

Emma s-a născut în Canada, din tată român și mamă chinezoaică, și  a ajuns în Marea Britanie la vârsta de doi ani, începând să joace tenis la cinci ani. Spune că jucătoarele pe care le admiră sunt Simona Halep și Li Na.

Emma Răducanu nu jucase niciun meci în circuitul WTA până în iunie anul acesta, când a participat la turneul de la Nottingham.

(w500) Emma Raduc

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite