Spitalul Universitar, cel mai afectat de coronavirus din Capitală, reintră într-un ritm normal de lucru

4 mai 2020, 20:59

Spitalul Universitar a fost, probabil, cel mai afectat din Capitală. Totul a început acum mai bine de o lună în secția de nefrologie, unde câţiva pacienţi infectaţi cu noul coronavirus au transmis boala mai departe. Zeci de medici şi asistente au luat COVID 19 şi șase secţii mari ale spitalului au fost închise temporar.

La sfârșitul lunii martie nu se făceau multe teste, iar spitalul nu avea circuite separate pentru suspecți de COVID. Virusul s-a răspândit fulgerător și a afectat cam trei la sută din personal.

20 de asistente și infirmiere plus 12 medici de la cardiologie au fost infectați cu noul coronavirus. Secția a fost închisă o săptămână, pentru decontaminare. Acum, doar câteva asistente mai sunt internate cu COVID 19 și au o stare bună. Secţia funcționează cu două zone: una verde, în care sunt trataţi pacienţi care au teste negative pentru COVID şi o zonă roşie unde sunt îngrijiţi cei netestaţi. Pacienţii cu teste pozitive pentru COVID 19 sunt transferaţi către spitalele Victor Babeş şi Matei Balş.

În clinica de cardiologie sunt internați acum 22 de pacienți. Cam o cincime din cât erau înainte de pandemie. Cei mai mulți au boli foarte grave şi sunt îngrijiţi de medici şi asistente care lucrează în ture lungi de câte 12 ore, cu o pauză de 24 de ore.

Cu 3000 de angajați, Spitalul universitar din Capitală este cel mai mare din țară. În prezent, câteva sute de pacienţi sunt internaţi şi trataţi aici.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite