Spitalul pentru copii “Grigore Alexandrescu” a fost dotat cu două camere termice pentru depistarea temperaturii printr-o donație privată

Spitalul pentru “Grigore Alexandrescu” a fost dotat cu două camere termice
Spitalul pentru “Grigore Alexandrescu” a fost dotat cu două camere termice
5 mai 2020, 16:26

Cele două camere au fost instalate în Ambulatoriul Spitalului  și Cladirea Sectiilor de Pediatrie, Cardiologie, Neurochirurgie  și vor scana temperatura tuturor persoanelor care vor intra în clădirile respective.

“Camerele donate ne dau curajul de a privi spre viitor cu încredere, de a ne adapta contextului acestei pandemii și de a proteja categoriile de risc și pe cei care ne vor duce mai departe poveștile și experiențele din vremea pandemiei. Deoarece ducem lipsă de un antidot care să stopeze răspândirea virusului, aparatura donată reprezintă resurse indispensabile, ce ne dau curajul de a ne desfășura meseria în siguranță și, totodată, de a reda speranța celor pe care îi avem în grijă.

Întrucât ne aflăm într-un moment de cumpănă,  vrem să credem în tehnologie și ne bazăm pe faptul că știința va găsi un răspuns, dar mai ales soluții împotriva coronavirusului. Cum, de altfel, credem că oamenii sunt cei care fac diferența în orice domeniu, așa că privim cu încredere spre activitatea eroilor din prima linie, în special personalul medical, eroi nepomeniți sau prea rar menționați, dar curajoși și dedicați, care au de dus o luptă nedreaptă în starea de urgență.

Trăim o perioadă fără precedent. O perioadă în care nesiguranța, temerile, angoasele se instaurează lent, dar sigur, în viețile noastre și ne afectează pe toate planurile, atât personal, cât și profesional. Vulnerabilitatea de care dăm dovadă acum nu ar trebui, însă, să stopeze proiectele și visurile noastre, investițiile în noi și în lucrurile care ne ușurează activitățile zilnice, ci să ne provoace să găsim noi modalități de a permite ca procesul de învățare și evoluția umanității să continue”, a precizat purtătorul de cuvânt al SCUC „ Grigore Alexandrescu”, dr. Raluca Alexandru.

La începutul lunii aprilie, și Institutul “Matei Balș” din Capitală a primit un aparat pentru depistarea temperaturii, tot printr-o donație privată. Acesta a fost instalat în camera de triaj a spitalului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite