Spitalul mobil de la Lețcani rămâne închis din cauza frigului. La ATI Iași nu mai sunt locuri pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2

17 martie 2021, 11:12

În spitalul mobil de la Lețcani sunt 18 locuri de ATI, care ar putea prelua pacienții. Spitalul are lacăt pe ușă din ianuarie din cauza frigului din saloane.

Autoritățile spun că deocamdată nu au fost remediate toate problemele.

Între timp sunt tot mai multe cazuri de coronavirus la Iași, multe dintre ele foarte grave. Ieri, de exemplu nu mai era niciun loc liber la ATI.

Închis pe 14 ianuarie pentru câteva zile, Spitalul Mobil de la Leţcani, secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase, închis pe 14 ianuarie din cauza frigului, este gol şi acum. Autorităţile sunt nevoite să găsească soluţii urgent pentru a-l redeschide din cauza creşterii accelerate a numărului de bolnavi care au nevoie de un loc de Terapie Intensivă.

În ianuarie unitatea a fost închisă din cauza frigului. În imaginile publicate pe 21 ianuarie pe o reţea de socializare de către preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, se vede cum apa dintr-o chiuvetă este înghețată.

Nici acum, în unele spaţii temperatura nu ar depăşi 18 grade Celsius, temperatura care nu poate asigura confortul termic de care au nevoie pacienții, mai ales cei din Terapie Intensivă.

În schimb, reprezentanţi Asociaţiei Euronest, proprietarul spaţiului, spun că problemele legate de funcţionarea sistemelor electrice au fost rezolvate şi că unitatea poate fi redeschisă începând chiar de mâine.

În schimb, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică susţine că nu poate da o dată certă pentru deschiderea sectiei de Terapie Intensivă.

Între timp se caută soluţii pentru suplimentarea cu cel puţin 10 paturi de Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID 19 la un alt spital din oraş care, astăzi la prânz, avea ocupate toate cele 16 paturi cu acestă destinaţie.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite