Spitalul Mangalia nu mai poate asigura gărzi la Pediatrie din lipsă de medici. Micii pacienți sunt redirecționați la Constanța

23 octombrie 2022, 16:17

Părinții din Mangalia și din localitățile învecinate, care au copiii bolnavi și ajung la Urgența Secției de Pediatrie din Mangalia sunt trimiși spre alte spitale dacă vin în afara programului de lucru.

Gărzile nu mai sunt asigurate permanent din cauza lipsei medicilor.

Astfel, conducerea spitalului a anunțat că “medicii pediatri vor asigura urgențele de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-14.00”.

Alina Dan, manager, Spitalul Municipal Mangalia: Doi dintre colegii noştri sunt în imposibilitatea de a mai face gărzi. Unul este grav bolnav şi nu poate profesa, iar cel de-al doilea şi-a dat demisia. Am anunțat şi serviciul de Ambulanţă. Dacă sunt solicitări prin serviciul 112, să fie direcţionaţi cu ambulanţa către Spitalul Judeţean, nu mai ajung la noi, la Mangalia.

Conducerea spitalului a găsit însă o soluție provizorie doar pentru anumite urgențe medicale.

Ana Maria Stancu, corespondent TVR: Reprezentanții spitalului au găsit și o măsură de compromis, aceea de a primi copiii în urgența pentru adulți, dar numai pe cei care suferă fracturi, necesită radiografii sau au nevoie de intervenții chirurgicale.

Conducerea spitalului speră ca această situație să nu dureze foarte mult și să fie identificată cea mai bună soluție până la sfârșitul acestei luni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite