Spitalul le-a devenit casă. Foşti pacienţi au rămas în saloanele unui spital pentru că nu au adăpost

27 septembrie 2018, 13:49

Vasile Foca are 50 de ani şi, de mai bine de o lună, locuieşte într-un salon al Spitalului Parhon din Iaşi. După ce a fost tratat de insuficienţă renală cronică, nu a avut unde să se ducă. De cel puţin doi ani este om al străzii.

“Stau numai pe patul spitalului, nu mă primeşte nimeni. (…) Am o soră, dar mi-a trimis răspuns să nu mă duc”, se plânge Vasile Foca.

În fiecare zi, spitalul cheltuieşte pentru el 500 de lei. Medicii şi asistenţii social încearcă să îi găsească o locuinţă.

“Din păcate, este refuzat şi prins în hăţişul birocratic al persoanelor fără adăpost care au nevoie de îngrijiri medicale”, spune purtătorul de cuvânt al spitalului C.I. Parhon, Ionuţ Nistor.

Un salon al Clinicii de Chirurgie a devenit casă pentru un bărbat de 65 de ani, cu handicap. Locuieşte acolo de 7 luni, după ce familia l-a abandonat. Şansele de a găsi un loc într-un cămin sunt minime.

„În momentul în care o astfel de persoană nu are căldură, mâncare, minimum de tratament, evident că boala se va agrava. Va suna la 112, va ajunge la UPU şi reluam tratamentul şi rezolvarea socială”, explică Diana Cimpoeşu, şef UPU SMURD.

Medicii atrag atenţia că astfel de cazuri se vor înmulţi în lunile următoare, din cauza temperaturilor scăzute.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă