Spitalul Județean de Urgență Suceava trebuie să plătească daune morale de 5000 de euro familiei unui pacient care a murit în spital

31 ianuarie 2022, 12:52

Calvarul familiei a început pe 16 ianuarie anul trecut, când bărbatul în vârstă de 73 de ani a venit la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, cu dureri intense la un picior afectat de varice. Potrivit procedurilor de triaj a făcut test PCR, rezultatul fiind negativ.

A fost internat în secția ATI non-covid cu suspiciunea de sepsis cu punct de plecare digestiv, iar starea lui s-a ameliorat. După 9 zile la ATI a fost transferat pe secția de gastro-enterologie,  dar pe 4 februarie starea pacientului s-a degradat brusc, prezentând insuficiență respiratorie. A fost testat din nou pentru SARS COV-2, iar rezultatul a fost pozitiv. Pacientul a fost transferat în aceeași zi în secția de boli infecțioase, iar pe 6 februarie, soția a fost anunțată că soțul ei a murit.

Aceasta s-a adresat instanței, susținând că neglijența cadrelor medicale a dus la infectarea și decesul bărbatului și a cerut daune de jumătate de milion de euro. Pe 10 ianuarie, Tribunalul Suceava i-a dat câștig de cauză femeii, unitatea medicală fiind obligată să-i achite 5.000 de euro daune morale. Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu recurs de unitatea medicală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite