Spitalul groazei de la Reșița este renovat cu voluntari și cu bani din donații

2 iunie 2021, 19:50

Aceste imagini care surprindeau paturi murdare, băi insalubre și pacienți cu COVID lăsați nesupravegheați îngrozeau o țară întreagă la finalul anului trecut. Bolnavii aveau şi afecţiuni psihice şi fuseseră internați în Staționarul 3, un corp vechi al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Spitalul a făcut atunci o igienizare de urgență. Însă nu și reparații.

Zeci de donatori și voluntari, printre care și jandarmi, s-au mobilizat. Au strâns bani și materiale de construcții, iar acum au început reparațiile.

22 de saloane, şase grupuri sanitare și culoarele de acces de la Staționarul 3 vor fi reparate și zugrăvite. Pentru refacearea instalației de oxigen, necesară pacienților Covid, finanțarea a venit de la bugetul local.

Planul autorităților locale este să desființeze acest Staționar 3 și să construiască în locul lui un spital modular. Proiectul a fost depus la Guvern.

Staționarul 3 va fi desființat chiar și în cazul în care spitalul modular nu va primi finanțare.

Clădirea este prea veche pentru a găzdui pacienți în siguranță pe termen lung, spun autoritățile locale. În acest caz, întreaga activitate va fi mutată în celelalte două corpuri ale spitalului județean.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite