Spitalul Floreasca va fi mutat pe Șoseaua Bucureşti – Târgovişte

19 septembrie 2017, 19:02

Mutarea Spitalului Floreasca din centrul Capitalei, la marginea oraşului prinde contur. Noua clădire va fi ridicată pe un teren de şapte hectare de pe şoseaua Bucureşti – Târgovişte. Va fi mult mai spaţioasă decât cea actuală, care a devenit sufocantă pentru medici şi pacienţi. Totuşi, oamenii sunt sceptici că lucrările vor fi terminate în cel mult trei ani, cum speră oficialii.

Spitalul va fi mutat de pe bulevardul Ştefan cel Mare, colţ cu şoseaua Floreasca, pe şoseaua Bucureşti-Târgovişte, la numărul 10. Aici, momentan, funcţionează un cămin de bătrâni, în rest întreg spaţiul este liber.

Primăria vrea să ridice la marginea Bucureştiului un spital de urgenţă nou, la standarde internaţionale, cu spaţii largi de manevră pentru ambulanţe, cu săli de de operaţie moderne, saloane încăpătoare şI chiar un heliport.

Cel mai generos termen de finalizare a construcţiei spitalului este anul 2020.

Actualul Spital Floreasca a fost înfiinţat în 1934 de doctorul Nicolae Minovici. Pe atunci, în unitatea medicală programul începea la ora 14.00 şI se termină la ora 6, dar urgenţele majore erau primite şI în afara orelor de lucru.

În prezent, în unitatea medicală ajung anual zeci de mii de pacienţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă