Spitalul din Corabia a rămas fără acreditare. Timp de șase luni activitatea spitalului va fi monitorizată de mai multe instituții

29 ianuarie 2021, 10:43

Monitorizarea activității spitalului s-a făcut după ce în spațiul virtual au apărut imagini cu un bătrân care implora în genunchi ajutorul cadrelor medicale. După sancționarea medicului de gardă și a asistentei care l-au ignorat, a venit rândul unității medicale.

Corpul de Control al ministrului a constatat și alte deficiențe. Dacă disfuncționalitățile nu vor fi înlăturate, spitalul riscă să piardă finanțarea de la Casa de Sănătate.

Timp de șase luni activitatea spitalului va fi monitorizată de mai multe instituții. În cazul în care măsurile incluse în planul de conformare transmis de unitatea medicală nu sunt respectate, la finalul perioadei de suspendare a acreditării Autoritatea Națională de Management în Sănătate poate dispune anularea acesteia. Ridicarea acreditării atrage după sine retragerea finanțării activității medicale de către Casa de Sănătate.

Corpul de Control al DSP Olt a ajuns la Spitalul din Corabia și în această săptămână după ce o bătrână care avea nevoie de o scrisoare medicală a murit în mașină, în parcarea unității medicale, așteptând primirea documentului, iar mâna unei fetițe de 4 ani a fost imobilizată peste haine. Neregulile constatate au condus la sesizarea Colegiului Medicilor, în cazul bătrânei, și la o amendă de 4.000 lei, în cazul copilei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite