Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea, reclasificat și ridicat în grad

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea a fost reclasificat și ridicat în grad, din categoria 5 în categoria 2. Acest lucru înseamnă că are capacitatea de a atinge cele mai înalte standarde, serviciile oferite corespund nevoilor și sunt asigurate condițiile de siguranță pentru pacienți și medici.

02 Iulie 2020, 12:32 (actualizat 02 Iulie 2020, 15:52) |
Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) anunță că, în România, în categoria a 2-a, sunt încadrate 93 de spitale, din cele peste 600 de stat și private evaluate sau în curs de evaluare.

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea este singurul cu această specialitate din Ilfov, iar medicilor de aici li se adresează pacienți și din Dâmbovița, Prahova și Giurgiu.

Unitatea medicală are și un compartiment de medicină materno-fetală, așa cum au doar marile centre universitare și trei linii de gardă – obstetric, ATI și neonatologie.

De asemenea, Spitalul din Buftea are laborator propriu de analize acreditat RENAR unde se pot face analize de biochimie, hematologie, imunologie, bacteriologie, inclusiv testul Babeș Papanicolau clasic și în mediul lichid, amniocenteze pentru sarcinile cu risc și HPV.

Unitatea medicală este dotată cu aparatură medicală de ultimă generație. În 2019 peste 70.000 de persoane au trecut pragul spitalului, pentru consultații sau internări.

Spitalul din Buftea se află în administrarea Consiliului Județean Ilfov.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 6°C
IASI 9°C 4°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 16°C 7°C
CRAIOVA 9°C 4°C
BRASOV 10°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI