Spitalul de campanie a început pregătirea pentru iarnă. Corturile în care erau internați pacienții sunt înlocuite de construcții modulare

17 noiembrie 2020, 10:48

Unitatea sanitară a fost deschisă la mijlocul lunii iulie și tratează exclusiv bolnavii de COVID-19, forme medii și severe. Instalarea construcţiilor modulare aduce un plus de confort nu doar pentru pacienți ci și pentru cadrele medicale care lucrează acolo, la foc continuu, de patru luni de zile.

Spitalul Militar de Campanie din Timișoara a fost deschis în această vară și a reprezentat o gură de oxigen pentru celelalte unități sanitare din oraș, implicate în lupta cu COVID-19. Doar că, la doar două zile de la deschidere, corturile amplasate pe stadionul CFR din oraș, erau deja pline. Inițial, aici erau internați pacienți cu forme ușoare și medii. Acum însă, paturile sunt pline de bolnavii cu forme medii și severe.

Între timp, spitalul de campanie a început pregătirea pentru iarnă. Treptat, corturile în care erau internați pacienții sunt înlocuite de construcții modulare care aduc un plus de confort atât pacienților cât și cadrelor medicale.

În urma transformării spitalului de campanie, au fost create 30 de saloane în care pot fi tratați pacienții infectați cu SARS-COV-2.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite