Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara începe să revină la normalitate. În Secția de Pneumologie se pot interna din nou pacienţi non-Covid

11 iunie 2020, 18:39

Bolnavii care suferă de alte afecțiuni care nu au legătură cu Covid-19 au avut mari probleme în lunile de pandemie. Majoritatea spitalelor au fost închise pentru ei. S-au chinuit acasă, cu tratamente primite la distanță de la medicii de familie. Revenirea spitalului la profilul iniţial este o veste extraordinară pentru ei. Chiar dacă au venit cu inima strânsă, știind că secția în care sunt internați a fost până de curând plină de bolnavi infectați cu SARS CoV-2.

În plus, toți pacienții care ajung la spital sunt testați pentru Covid-19 înainte de consultaţii sau internare.

La Spitalul Victor Babeș din Timișoara mai sunt internați acum doar șapte pacienți cu Covid-19. Dacă lucrurile evoluează spre bine, conducerea spitalului intenționează să deschidă și secția de Boli Infecțioase pentru pacienții care au probleme de sănătate fără legătură cu noul coronavirus. În ultimele luni, Spitalul Victor Babeş din Timişoara a tratat doar pacienţi cu Covid-19 din judeţ. În mod normal însă aici se pot trata bolnavi din toată ţara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite