Spitalul Clinic Municipal Sfântul Arhanghel Mihail din Chişinău, sub asediu. Ambulanţele aduc pe bandă rulantă bolnavi covid

Ca pe front! Dincolo de Prut, noul val de îmbolnăviri cu noul coronavirus a adus adevărate drame în spitale. Medicii fac eforturi disperate să facă faţă numărului mare de pacienţi, însă paturile sunt pline. O echipă TVR Moldova a reuşit să intre într-unul dintre marile spitale din Chişinau care tratează acum doar cazuri covid. La Spitalului Clinic Municipal Sfântul Arhanghel Mihail pacienţii se roagă pentru viaţa lor.

10 Octombrie 2021, 14:09 (actualizat 10 Octombrie 2021, 15:26) |

Situaţia din spital este dramatică. Ambulanţele aduc pe bandă rulantă bolnavi. Ei ajung în triaj, sunt înregistraţi, se fac verificări şi apoi sunt repartizaţi în funcţie de gravitatea bolii.

În zona galbenă începe coşmarul. Toţi pacienţii în stare gravă sunt conectaţi la aparatele de oxigen. Cei mai mulţi, nevaccinaţi.

În zona roşie, cazurile sunt şi mai grave. Pacienţii privesc spre aparatele de oxigen ca la unica şansă de salvare.

Spitalul este în alertă maximă şi a fost transformat în spital covid. Acum sunt 300 de bolnavi internaţi, dar fluxul de pacienţi este foarte mare. La Terapie Intensivă se văd doar oameni în combinezoane albe care aleagă de la un pacient la altul. Aici viaţa atârnă de un fir de aţă.

Virusul nu iartă pe nimeni.

Cornelia Voitic este cadru medical de 27 de ani. Ce vede însă de la începutul pandemiei a lăsat urmr adânci. "Vedem moartea în fiecare zi"

Republica Moldova se confruntă cu o creştere explozivă a îmbolnăvirilor, în condiţiile în care doar puţin peste 30 la sută din populaţie este în acest moment vaccinată.

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 1°C
IASI 1°C -3°C
CLUJ -3°C -2°C
CONSTANTA 2°C 0°C
CRAIOVA 1°C 1°C
BRASOV -3°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI