Spitalizarea în condiţii decente la Spitalul Colentina ţine de noroc. O parte a spitalului este renovată, cealaltă nu

14 februarie 2017, 20:46

Cu suluri puse în dreptul geamului – aşa încearcă doctorii din secţia de Medicina Muncii să împiedice pătrunderea frigului în saloane. Geamurile, vechi de 20 de ani, nu se mai închid, aşa că în unele saloane sunt 16 grade.

În secţia de cardiologie, care are 50 de paturi, bolnavii sunt nevoiţi să împartă aceeaşi baie. În schimb, în secţia de gastroenterologie, renovată de curând, fiecare salon are propriul grup sanitar.

Într-una din secţiile de anestezie şi terapie intensivă, în fiecare salon sunt spitalizaţi cel mult doi pacienţi. Iar cei contaminaţi cu diferite bacterii sunt izolaţi. Spitalul mai are însă o secţie ATI. Aici, ultimele modernizări s-au făcut acum 16 ani. Opt pacienţi împart acelaşi salon.

Doctorii de aici speră să se investească în secţiile lor. Cer însă şi bani pentru munca lor.

Lipsa fondurilor ar fi fost problema, susţin medicii. Asta, în timp ce peste o sută de alţi angajaţi au primit bani inclusiv pentru plata orelor suplimentare.

Doctorii cer angajarea de personal pentru a acoperi turele.

Dorin Bică şi Ionuţ Gobej, neurochirurgii de la care a plecat scandalul de la spitalul Colentina sunt hotărâţi să opereze în continuare. Cer un milion de euro pentru o altă sala de operaţie şi alte nouă milioane pentru celelalte secţii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite