Spitalele mari din țară își reiau activitatea de dinaintea de pandemie. Se fac internări și intervenții chirurgicale, dacă numărul infectărilor este în scădere

3 iunie 2020, 21:00

Suceava este și acum județul cu cele mai multe cazuri de infectări: 3540 de la începutul pandemiei. Însă în Spitalul Județean mai sunt internați acum doar 161 de pacienți. Este o scădere importantă față de perioada de vârf, când în saloanele și la secția ATI erau chiar și 650 de pacienți infectați. Conducerea interimară a decis să permită accesul în spital și bolnavilor non-covid. Deocamdată, doar cazurile care au nevoie de intervenții chirugicale.

Spitalul şi-a luat, însă, măsuri de precauţie. Toţi pacienţii fac testul pentru coronavirus înainte de internare. 20 de bolnavi sunt deja programați pentru intervenții chirurgicale.

Şi la Timişoara, spitalul Victor Babeș își reia de mâine activitatea de dinainte de pandemie. Doar 15 pacienți cu coronavirus mai sunt internați în acest moment, niciunul în stare gravă.

Pacienții cu boli pulmonare și cei cu TBC se vor putea reîntoarce pentru tratament, iar cei infectați cu COVID-19 vor fi internați numai în secția de boli infecțioase.

Și în Cluj, două din patru spitale dedicate COVID-19 își vor deschide porțile și pentru ceilalți bolnavi, de săptămână viitoare.

Un ordin al ministerului Sănătății permite tuturor spitalelor care au tratat numai patologie COVID să își reia internările și intervențiile chirurgicale după ridicarea stării de urgență, dacă numărul infectărilor este în scădere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite