Spitalele din Olanda și Polonia nu mai au Remdesivir. Masca obligatorie în exterior și teste pe bază de salivă la grădinițe, în Italia

Olanda avertizează asupra insuficienței antiviralului Remdesivir, folosit pentru tratarea Covid-19 în spitale. O problemă similară are și Polonia, iar Marea Britanie a trecut la raționalizarea medicamentului. Premierul Johnson declara că Marea Britanie va învinge prin efort colectiv această boală. Iar Italia anunță noi măsuri restrictive și teste pe bază de salivă pentru copii.

06 Octombrie 2020, 20:21 (actualizat 06 Octombrie 2020, 20:41) Știrile TVR |

Spitalele olandeze nu mai pot primi doze de Remdesivir pentru că stocul central al Olandei s-a epuizat, a confirmat Ministerul Sănătății.

Se poartă discuții cu oficiali ai Comisiei Europene pentru a obține cantități suplimentare.

Inspecția sanitară olandeză a autorizat în mod excepțional ca până la sfârșitul anului farmaciile spitalelor să-și transfere între ele doze de Remdesivir.

Și Polonia, care a depășit 2200 de cazuri zilnic, a confirmat că unele spitale nu mai au acest medicament.

În Marea Britanie s-a trecut la raționalizare și prioritizează pacienții care au nevoie de Remdesivir în rețeaua publică de sănătate.

Ministrul Sănătății a declarat că se așteaptă cantități suplimentare la sfârșitul lunii.

Între timp, premierul Johnson a lansat mesaje de încurajare națională evocând experiența persoanală în lupta cu Covid-19.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: "Prietenii mei, eram prea gras. De atunci am pierdut aproape 12 kg şi vă puteţi imagina acest lucu în pungi de zahăr. Voi continua dieta pentru că trebuie să căutaţi eroul din voi. Şi acesta este considerabil mai slab".

Italia și Germania se descurcă mai bine decât alte țări în acest al doilea val al pandemiei, a declarat ministrul Sănătății de la Roma.

A anunțat noi măsuri restrictive. Printre ele și purtarea obligatorie a măștii în exterior la nivel național, cu unele excepții.

Roberto Speranza,  ministrul italian al Sănătăţii: Vom intensifica măsurile de control pentru că adunările reprezintă un risc pe care nu ni-l putem permite.

Și tot în Italia s-au introdus, experimental, teste de salivă cu răspuns rapid pentru copiii mici. Cei mari apar costumați inedit la testare, astfel încât cei mici să se simtă ca la un spectacol.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 3°C
IASI 4°C 4°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 6°C
CRAIOVA 5°C 2°C
BRASOV 5°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI