Spitalele din judeţul Hunedoara, fără ser antiviperin. Autorităţile îi sfătuiesc pe turişti să fie atenţi la şerpii veninoşi

Spitalele din Hunedoara nu au ser antiviperin. Situația este gravă, pentru că unele mușcături de șarpe pot fi mortale dacă nu le tratezi în primele ore. Iar în județul Hunedoara sunt vipere. Căldura excesivă le scoate din ascunzatori și pot fi întâlnite des în această perioadă. Una în care și numărul turiștilor crește țînând cont că a început vacanța de vara. Spitalele din Petroșani, Deva și Hunedoara au cel mult doze cu termenul de valabilitate expirat.

19 Iunie 2019, 19:24 Știrile TVR |
Județul Hunedoara nu are ser antiviperin
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Reprezentanţii unităților medicale care au doze de ser antiviperin expirate sunt gata să le folosească în caz de necesitate. Pe motiv că mai bine să-i aplici pacientului ceva, decât nimic.

La Spitatul de Urgență Petroșani sunt 10 doze de ser antiviperin care au expirat acum câteva săptămâni. Conducerea spitalului din Petroșani spune că a făcut demersuri încă din martie pentru achiziția de ser antiviperin.

Compania care asigură importul a anunțat că nu are de unde să-l achiziționeze. Serul lipsește din toate spitalele din Hunedoara. Direcția de Sănătate Publică cunoaște situația și a înștiințat Ministerul Sănătăţii.

Anul trecut, numai la Spitalul de Urgență Petroșani au ajuns câteva persoane mușcate de șarpe și au avut nevoie de ser antiviperin.

Acum, dacă ar există vreun caz, ar trebui transportat la un spital care deține ser antiviperin.

Cetatea Devei, Sarmizegetusa Regia, Defileul Jiului, Pasul Vâlcan sunt doar câteva dintre zonele în care turiștii trebuie să fie atenți la vipere.

 

 

 

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 7°C 9°C
IASI 5°C 4°C
CLUJ 3°C 3°C
CONSTANTA 5°C 7°C
CRAIOVA 7°C 9°C
BRASOV 1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI