Spitalele din Franța debordate de o epidemie de gripă

Spitalele din Franța debordate de o epidemie de gripă
Spitalele din Franța debordate de o epidemie de gripă
12 ianuarie 2017, 11:08

Ținând cont de această debordare a sistemului spitalicesc, ministrul francez al sănătății, Marisol Touraine, a lansat un apel la amânarea operațiilor care nu sunt urgente. Important este să garantăm că există paturi de spitale disponibile, a declarat miercuri ministrul.

Doamna Touraine a avertizat că bilanțul epidemiei de gripă va fi probabil numeros. Ea a afirmat că serviciile de urgență, deosebit de solicitate marți, „s-au aflat la limita capacităților lor”.

Ministrul a declarat că se gândește să introducă obligativitatea vaccinului antigripal în rândul personalului de medical (medici, asistenți, infirmieri) considerând că măsurile profilactice nu au fost „suficiente”. Potrivit estimărilor, doar 25% până la   30% din personalul medical își face anual vaccin împotriva gripei.

Sâmbătă, Ministerul Sănătății a lansat o anchetă pentru a explica „un eveniment excepțional”: decesul în decurs de două săptămâni a 13 persoane dintr-un centru de îngrijire a vârstnicilor. Circa 72, dintr-un total de 110, contractaseră gripă.

Un număr de 627 cazuri de gripă au fost admise la reanimare din noiembrie 2016, dintre care 52 au decedat, majoritatea (85%) persoane cu vârste de peste 65 de ani. Spitalizările pentru gripă vizează mai ales persoanele în vârstă.

Franța a înregistrat în cursul iernii anului 2015 un număr record de 18.300 de decese, potrivit Institutului de supraveghere sanitară (InVS).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă