Spitalele COVID din Moldova sunt aproape pline. Medicii spun că mai e nevoie de locuri în secțiile de terapie intensivă

4 octombrie 2020, 13:22

Recordurile negative sunt în Moldova. În această perioadă, după Capitală, cele mai multe îmbolnăviri sunt în județul Iași, 127, urmează Bacăul, cu 107 și Neamț, cu 79. În ultimele două săptămâni peste 1.200 de cazuri au fost înregistrate în județul Iași și peste 1.000 în Bacău.

În Iași,  la Spitalul de Boli Infecțioase, s-au epuizat paturile atât pentru zona de confirmați cât și pentru Anestezie – Terapie Intensivă.

Un pavilion s-a deschis la spitalul Sfântul Spiridon de 62 de locuri, iar pacienții confirmați vor fi trimiși acolo.

Pentru ATI au fost găsite 10 locuri la Spitalul CFR, iar de mâine va fi organizat și personalul. Tot ce înseamnă îngrijirea ATI-COVID-19,  adică 9 locuri la Spitalul de Boli Infecțioase, 14 la Spitalul de neurochirurgie și 6 la Spitalul Clinic de Pneumologie au fost deja cedate în acest weekend și sunt insuficiente. Nu există niciun loc liber în acest moment în Iași. În Neamț mai sunt libere patru paturi, dintre care unul de ATI, iar în județul Bacău nu există nici un loc liber.

În acest context, ministrul Tătaru a fost ieri la Iași unde s-a  întâlnit cu autoritățile și a discutat despre situația spitalului de la Lețcani.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă