Spitalele COVID, arhipline. Situația secțiilor de terapie intensivă, în Moldova

3 august 2020, 07:10

La Suceava, ieri, în secția de terapie intensivă, pentru pacienții confirmați cu noul coronavirus mai erau disponibile 3 locuri.

În Spitalul Județean de Urgență din Suceava, mai erau 80 de locuri disponibile pentru persoanele cu COVID-19, iar în unitatea medicală suport din Rădăuți, 18 paturi mai erau libere.

La Galați, în ultimele zile, secția ATI a funcționat la capacitate maximă, toate cele 8 paturi au fost ocupate. 294 de persoane erau internate, dar medicii spun că mai sunt locuri disponibile pentru pacienții cu COVID-19.

La Spitalul Județean de Urgență din Focșani, dintre cele 90 de locuri disponibile pentru bolnavii cu noul coronavirus, doar 12 mai sunt libere. În unitatea suport din Adjud, 50 de paturi au rămas neocupate, din cele 163 de locuri. Însă, spitalul nu a fost niciodată ocupat la capacitate maximă, deoarece nu există personal medical suficient care să se ocupe de toți bolnavii.

Atât în Focșani, cât și în Adjud, la secția de terapie intensivă sunt câte 10 paturi.

În Botoșani situația pare să fie mai bună. Asta pentru că numărul cazurilor nou confirmate a fost mai mic în ultimele zile. La secția ATI, din cele 10 paturi existente pentru pacienții cu noul coronavirus, 6 sunt ocupate.

La Iași situația este mai îngrijorătoare, dar spitalele colaborează între ele pentru a oferi sprijin de fiecare dată când este nevoie. Asta pentru că unitățile medicale au început să se aglomereze.

La Spitalul de Boli Infecțioase, spre exemplu, ieri mai erau doar 3 locuri libere în secția de Terapie Intensivă, pentru bolnavii infectați cu noul coronavirus.

În rest, toate paturile sunt ocupate.

În weekend, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași 4 paturi erau neocupate, iar la Spitalul CFR doar 3 locuri erau disponibile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite