Spital regional la Braşov. Primăria vrea să-l construiască, deși nu a fost inclus în programul guvernamental

Primăria Brașov e hotărâtă să construiască un spital regional în oraș. Are deja terenul, are sprijinul Ministerului Sănătății și există un interes ferm și din partea Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare de a consilia și finanța acest proiect.

15 Mai 2018, 22:13 Știrile TVR |
Spital regional la Brașov
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Spitalul urmează să fie construit pe 18 hectare de teren de la marginea orașului, lângă centura ocolitoare. Acolo vor fi făcute și parcările, zonele verzi și alte facilități de care are nevoie un spital regional.

Municipalitatea a pregătit o schiță a spitalului care ar urma să aibă aproape 900 de paturi.

Pentru că Brașovul nu a fost inclus în prima etapă a programului guvernamental de construire a spitalelor regionale, primăria caută soluții.

BERD a mai finanțat construcția de spitale în sud-estul Europei. În Turcia, de exemplu, a sprijinit ridicarea a 9 spitale.

Banca este dispusă să ofere din fonduri proprii, nerambursabile, consultanță și documentații pentru proiectul spitalului. Valoarea investiției ar putea depăși 200 de milioane de euro.

Medicii și oamenii din Brașov vor un spital nou și modern în oraș. Actualul spital județean are secțiile împărțite în mai multe clădiri din oraș.

În țară ar urma să mai fie construite în următorii ani trei spitale regionale.

Ministerul Sănătăţii spune că nu vom pierde banii europeni, deși procedurile sunt întârziate. Până acum, nici studiile de fezabilitate nu sunt gata.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 20°C
IASI 17°C 15°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 14°C 18°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 13°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI