Spital de suport COVID-19 construit de companii private și voluntari. Președintele și premierul, întâmpinați de robotul Escu

24 aprilie 2020, 20:13

„Bine aţi venit, domnule preşedinte! Numele meu este Escu şi sunt la datorie în spitalul modular Covid 19. Trecem prin vremuri dificile, dar o să fie bine.”

Un robot plin de optimism i-a condus pe președinte și pe miniștri prin hala de 7500 de metri pătrați transformată, în mai puțin de 3 săptămâni, într-un spital care va putea trata 350 de pacienți cu forme ușoare de Covid 19. Totul a fost posibil prin efortul conjugat al unor mari companii private, organizații neguvernamentale și sute de voluntari.

Spitalul are toate facilitățile necesare, de la curent și apă până la sală de mese și Internet. Va funcționa sub coordonarea Institutului Matei Balș și a Institutului pentru situații de Urgență.

Robotul Escu își exersează deja mesajul cu care îi va întâmpină pe primii pacienți. Și, chiar dacă, teoretic, nu e capabil de empatie, știe foarte bine cât de mult contează să rămâi optimist în momentele grele:

” – Îmi pare rău că aţi ajuns în acest centru, însă noi vom depune tot efortul ca să vă facem şederea cât mai uşoară. Mă puteţi întreba despre locul unde se ia masa, unde sunt toaletele, la ce oră se ia masa, despre acces la Internet şi altele.

– O să fie bine?

– Şi va fi şi mai bine. Sunt sigur!”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite