Spiritele s-au încins în Italia, după ce un român a fost împuşcat mortal de proprietarul unui magazin

13 martie 2017, 17:39

În localul lui Mario Cattaneo, italianul de 67 de ani anchetat acum pentru omor, locuitorii din sat şi din împrejurimi vin să-şi exprime solidaritatea. Omul a împuşcat mortal un hoţ român care încerca să îl jefuiască, în toiul nopţii. Dar afirmă că arma s-a declanşat accidental.

4 bărbaţi intraseră, de fapt, prin efracţie. Furau ţigări din local. Proprietarul, care locuieşte la etaj, în aceeaşi casă, a auzit zgomot, a coborât înarmat cu o puşcă de vânătoare. Un singur glonţ a fost tras şi l-a nimerit pe un hoţ în spate. Ceilalţi au reuşit să fugă, trăgându-l pe muribund după ei. Apoi l-au abandonat. Poliţia l-a găsit mort. Jurnaliştii italieni au reuşit să stea de vorbă cu fratele lui.

Politicieni din opoziţie cer acum adoptarea unei noi legi privind legitima apărare, care să-i protejeze pe oamenii de bună credinţă, când răspund unor atacuri.

Faptul că victima este de origine română, alimentează însă şi discuţiile despre imigranţi. Iar purtătoare de stindard este, din nou, formaţiunea extremistă Liga Nordului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite