Speranţe pentru bolnavii de cancer: imunoterapia

Testările genetice, imunoterapia, terapiile țintite și individualizate pe baza profilului genetic al tumorilor, sunt noile arme în lupta cu cancerul. Imunoterapia le oferă bolnavilor speranța unei rate de supraviețuire mai mari decât în cazul terapiilor clasice și o calitate a vieții mai bună. Puțini pacienți de la noi au însă acces la astfel de tratamente inovatoare.

17 Iunie 2018, 22:11 Știrile TVR |
Speranțe pentru bolnavii de cancer
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Peste 100.000 de români au cancer. Asociaţiile de pacienţi spun că 130 de persoane diagnosticate cu această boală mor zilnic.

Lipsa citostaticelor şi listele lungi de aşteptare pentru radioterapie ne plasează peste media Uniunii Europene în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancer.

În anii următori, medicii speră ca cei mai mulţi pacienţi să fie trataţi prin terapii revoluţionare. Astfel, calitatea vieţii bolnavilor va fi îmbunătăţită şi va scădea rata de deces.

Spre deosebire de terapiile tradiționale, care țintesc direct tumora, imunoterapia funcționează prin întărirea sistemului imunitar și îl ajută să combată eficient cancerul.

Imunoterapii oncologice au fost deja aprobate pentru tratarea pacienților cu melanom, cancer pulmonar sau cancer de vezică urinară. Unele tratamente sunt disponibile şi în România.

Cercetătorii studiază acum mai mult de 2.000 de imunoterapii oncologice pentru aproximativ 300 de tipuri de cancer.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 19°C
IASI 13°C 8°C
CLUJ 12°C 15°C
CONSTANTA 18°C 20°C
CRAIOVA 13°C 15°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI