Speranțe pentru redeschiderea sălilor de spectacole | Doar șase cazuri de infectare în timpul unui concert-test cu 5.000 de spectatori, în Barcelona

27 aprilie 2021, 15:37

Potrivit organizatorilor concertului de la Barcelona din urmă cu o lună, doar șase cazuri de infectare au fost raportate în urma evenimentului, din care patru nu au cu certitudine legătura cu acesta.

Josep Maria Llibre, specialist în boli infecţioase: “Din cele şase persoane, patru au identificat momentul exact în care s-au infectat. De exemplu, un cuplu de participanţi a fost infectat după o vizită la soacră”.

Un rezultat foarte bun, având în vedere că la concert au intrat 5000 de spectatori nevaccinați, care au purtat maști tip FFP 2. Aceștia au fost testați la două săptămâni după eveniment și rezultatele sunt încurajatoare, grație măsurilor de optimizare a ventilării.

UNGARIA

Revenirea la viața normală este posibilă grație acestor măsuri și vaccinului, pe care mai multe țări încearcă să îl producă pe plan local. Ungaria a anunțat că intentionează sa producă un astfel de ser, după ce a administrat vaccinul chinezesc produs de Sinofarm unei părți din populație.

Cecília Müller, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: “Nu putem face declaraţii despre aceasta încă, dar nu este o coincidenţă faptul că Ungaria va aplica o metodă folosită şi testată de virus inactivat, tehnologie folosită în producerea vaccinului anti-coronavirus”.

Şi vaccinul maghiar va conţine virus inactivat.

GERMANIA

Până la apariția de noi vaccinuri, țările europene își propun să mărească tipmul de inoculare a celor deja existente. Astfel, ministrul german al Sănătății a anunțat că viteza de vaccinare a cetățenilor trebuie să crească, astfel încât de la începutul lunii iunie vaccinarea va fi disponibilă populației generale. Deocamdată, sunt vaccinate categoriile expuse, cum ar fi profesorii, șoferii de autobuz sau lucrătorii din supermarketuri.

FRANŢA

Vaccinarea este singura șansă pentru revenirea cât mai rapidă la viața normală și renunțarea la restricții. În Franța, acestea continuă să fie aplicate cu strictețe, spre nemulțumirea oamenilor.

Giampalo Fondi, parizian: „Încerc să respect restricţiile, dar după mai bine de un an, situaţia începe să devină plictisitoare”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite