Speranțe pentru David, băiețelului care nu poate merge. După ce o echipă TVR l-a adus la Spitalul Obregia din Capitală, viața copilului s-a schimbat

Speranţe pentru David, băieţelul de 7 ani şi jumătate, care a mers doar de-a buşilea până acum. Copilul a fost condamnat la o viaţă de chin pentru că părinţii lui nu au avut bani să îl ducă la un medic specialist. Dar a primit o şansă, cu ajutorul doctorilor de la Spitalul Obregia, care au răspuns apelului lansat de Ştirile TVR. Medicii, care se ocupă de el, de două săptămâni, spun că băieţelul are şanse să meargă.

26 Decembrie 2018, 20:35 (actualizat 26 Decembrie 2018, 20:50) Știrile TVR |
Sperante pentru baietelul care nu merge
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Povestea lui David e dramatică. Băieţelul nu poate merge ca toţi ceilalţi copii. Iar părinţii nu au avut bani să îl ducă la un consult de specialitate.

După ce o echipă TVR l-a adus la Spitalul Obregia din Capitală, viaţa lui David s-a schimbat.

A făcut kinetoterapie de două ori pe zi şi deja au apărut primele progrese.

David zâmbeşte. A înţeles că pe masa de kinetoterapie se întâmplă minuni. Tina, aşa cum îi spun copiii, e îngerul lui. Atunci când David oboseşte, ea îl încurajează.

Fiecare exerciţiu pe care îl face corect copilul e ca o victorie greu obţinută.

După ce a terminat şedinţa de kinetoterapie, David s-a îmbrăcat cu un tricou pe care e desenat personajul lui preferat: Spiderman. Băieţelul visează că într-o zi se va căţăra aşa cum o face Omul Păiajen. E hotărât să muncească oricât e nevoie.

Ultimele zile şi le-a petrecut mai mult în sala de kinetoterapie. După fiecare şedinţă e dus în salon cu un scaun cu rotile. Pe drum se uită la zăpadă. Ar vrea să o atingă. Să se arunce în ea, aşa cum fac ceilalţi copii, dar nu poate.

Mai mulţi medici au analizat cazul lui David. Printre ei, un neurolog, un chirurg, un doctor specializat în genetică şi un psihiatru.

A primit injecţie cu toxină botulinică, a început kinetoterapie şi medicul chirurg care l-a văzut a spus că este posibil să facă progrese pe partea motorie cu aceste tratamente.

Înainte de Crăciun, asistentele l-au încurajat pe David să spună ce cadouri îşi doreşte. Copilul voia o maşinuţă, dar nu îndrăznise niciodată să o ceară.Acasă, toţi cei cinci copii ai familiei împart trei jucării.

Acum, patul de spital al lui David e plin cu maşini. Băieţelul le privește fascinat și nu ştie cu ce să se joace mai întâi. A decis să împartă jucăriile primite cu fratele lui.

Şi alţi oameni au sărit în ajutorul lui David.

Investigațiile de până acum nu au arătat de ce David nu poate merge normal.

Medicii i-au dat voie lui David să meargă acasă, în satul lui din Ialomiţa, pentru câteva zile.

La începutul anului viitor, David se va întoarce la spital pentru noi investigații și kinetoterapie.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 3°C 4°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 10°C 7°C
CRAIOVA 5°C 5°C
BRASOV 6°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI