Spectacolul naturii, prin obiectivul unui clujean

21 decembrie 2020, 12:08

Este povestea lui Septimiu Bizo, un iubitor de natură clujean, care de peste 30 de ani surprinde, prin obiectivul său, animalele sălbatice.

Fotograful trage un semnal de alarmă și spune că trebuie să protejăm natura, astfel încât și generațiile viitoare să se poată bucura de spectacolul din păduri.

Septimiu Bizo este de profesie medic stomatolog. După ce își termină treaba la cabinet, sfârșitul de săptămână înseamnă pentru el începerea unei noi aventuri.

Clujeanul a fotografiat și animale din Siberia, America de Sud sau Africa. Cel mai tare l-a impresionat migrația somonului din peninsula Kamceatka, însă nu vă uita niciodată imaginea ghețarilor din Patagonia.

Uneori, Septimiu Bizo stă și 10 ore ascuns în același loc și așteaptă cu aparatul pregătit apariția unui animal.

A fost chemat să le vorbească studenților de la facultatea de biologie, iar fotografiile sale sunt appreciate în toată lumea. Atunci când iese în natură, clujeanul recunoaște că se simte liber și fericit.

Pandemia i-a dat însa planurile peste cap lui Septimiu Bizo. Acesta dorește că pe viitor să se întoarcă în Peninsula Kamceatka, apoi să ajungă și în Yemen.

Sursa fotografiilor: Septimiu Bizo

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite