Spectacolul celui mai scump avion din istorie. Anul viitor, avioanele F35 vor avea 15 apariții la demonstrațiile aeriene

7 decembrie 2018, 20:15

Echipa va avea anul viitor 15 reprezentații. Piloții vor participa la marile showuri aeriene din SUA și Canada și le vor arăta oamenilor ce poate face cel mai scump avion din istorie. Demonstrațiile vor dura 13 minute și vor cuprinde manevre spectaculoase.

Programul F35 este cel mai scump din istoria armatei americane. Lockheed Martin produce avionul în trei variante, inclusiv cu aterizare pe verticală și adaptat pentru portavion. În aceste condiții, un aparat poate costa între 100 și 140 de milioane de dolari. Potrivit producătorului, în prezent, 8 țări folosesc deja avionul F 35, iar în 2022 ar trebui să fie date în folosință peste 1000 de astfel de aparate.

După ce a cumparat 12 aparate F16, armata română s-a arătat interesată și de F35. Anunțul a fost făcut de doi miniștri ai Apărării: Moțoc și Țuțuianu, însă pare mai degrabă o glumă, în condițiile în care România nu a reușit să cumpere nici măcar 48 de avioane F16, de câte ar avea nevoie în prezent.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite